Puunhalausviikko alkoi – nollaa stressitasosi luonnossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Neljättä kertaa järjestettävä puunhalausviikko kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan, että he arvostavat omaa lähiympäristöään, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja. Vuoden 2019 teemana on puut ja monimuotoisuus.

Puunhalausviikon teemalla puiden monimuotoisuus tarkoitetaan laajemmin puustoon ja puustoisiin elinympäristöihin liittyvää luonnon monimuotoisuutta, puiden lajikirjoa, puiden ikäkirjoa sekä puista hyötyviä muita eliöitä ja kasveja.

Teemaviikko on kaikille avoin. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla. Oman puunhalauskokemuksen ja -kuvan voi jakaa sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #puunhalausviikko.

Yksi suurikokoinen puu tuottaa happea kahden ihmisen tarpeisiin. Kun halaat puuta, halaat samalla kymmeniä muita lajeja, esimerkiksi hyviä mikrobeja. Valtakunnallisen puunhalausviikon 2019 järjestävät Viherympäristöliitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Luonnonvarakeskus. Yhteistyökumppaneina Suomen luonnon päivä ja Suomen ympäristökeskus (SYKE).