Auttaako kuuma toti flunssaan? Asiantuntija selvitti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Syksy tuo mukanaan flunssakauden, jota vastaan voi taistella ennalta. Flunssakauteen voi valmistautua terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunalla. Kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota riittävään vitamiinien nauttimiseen ja suoliston tasapainoon ja hyvinvointiin.

Flunssan iskettyä päälle juodaan usein kuumaa juomaa. Sekoituksia on monenlaisia, ja kuuman veden sekaan voidaan panna sitruunaa, inkivääriä, viskiä, rommia ja hunajaa. Myös perinteinen mustaviinimarjamehu on toimiva ratkaisu.

C-vitamiinin ei ole todistettu parantavan flunssan oireita, mutta sen runsas nauttiminen lyhentää flunssan kestoa. Hunajalla on puolestaan lukuisia terveysvaikutuksia, mutta niidenkin saavuttamisessa auttaa säännöllinen tuotteen nauttiminen jo ennen varsinaisen sairauden puhkeamista.

Kuumat juomat puolestaan auttavat liman irrottamisessa. Jos totiin panee tilkan alkoholia, voi se rentouttaa ja vähentää siten erilaisia kipuja. Liiallisesti nautittuna alkoholi tekee ainoastaan hallaa ja vähentää puolustusjärjestelmän toimivuutta. Kuuma juoma ei paranna flunssaa, mutta se voi tehdä olon paremmaksi, Men’s Health uutisoi.