Blockfest toi Tampereelle jopa 18 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen Ratinassa järjestetty kaupunkifestivaali Blockfest on toteuttanut vuosittaisen kävijätutkimuksensa yhdessä Mainostoimisto Bananasin kanssa. 12. kertaa järjestetty tapahtuma oli jälleen merkittävä myös Tampereen alueen yritystoiminnalle, sillä kymmenet tuhannet asiakkaat käyttivät kaupungin elinkeinoelämän palveluita yhteensä 18 miljoonan euron edestä.

16.-17. elokuuta Tampereella järjestetty Blockfest kokosi kaupunkiin oheistapahtumineen kymmeniä tuhansia kävijöitä. Lähes 90 prosenttia heistä oli täysi-ikäisiä nuoria aikuisia, jotka käyttivät tapahtumaviikonloppuna aktiivisesti myös kaupungin muita liike-elämän palveluita. Yksittäisen Blockfest-kävijän tutkimuksesta selvinneen keskimääräisen kulutuksen mukaan tapahtuma toi Tampereen kaupungin elinkeinoelämään jopa 18 miljoonaa euroa. Suurimman ryhmän kuluista muodostivat majoitus- ja ravitsemuspalvelut.

Ratinan stadionista sekä viereisestä Ratinanniemestä koostuva tapahtuma-alue palveluineen sai kävijöiltä varsin hyvät arvostelut. Vastanneet olivat erityisen tyytyväisiä ohjelmaan ja esiintyjiin (94,8 %), alueen tunnelmaan (94,0 %), asiakaspalveluun (91,3 %) ja viihtyvyyteen (89,8 %). Osa-alueista myös siisteys ja liikkuminen tapahtuma-alueen sisällä herättivät tyytyväisyyttä. Yli puolet (57,1 %) vastanneista ovat vierailleet Blockfesteilla vähintään kerran aiemminkin.

Blockfesteilla oli käytössä cashless-maksuranneke jo kolmatta vuotta putkeen. Lähes 90 prosenttia tutkimukseen vastanneista oli tyytyväisiä järjestelmään. Suurin osa ei kokenut maksurannekkeen käytössä mitään haasteita.

Tutkimuksen mukaan 95 prosenttia asiakkaista uskoo saapuvansa Blockfesteille myös ensi vuonna. Tulevan tapahtuman ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Blockfestin kävijätutkimuksen otanta oli varsin laaja, tavoitettuja vastaajia oli yhteensä 11 747. Tutkimus suoritettiin SurveyMonkey-alustalla 21.-25.8.2019 välisenä aikana.

Yli kuukausi ennen varsinaista tapahtumaviikonloppuaan loppuunmyyty Blockfest tarjosi ainutlaatuisia keikkoja niin kotimaisilta kuin ulkomaisilta urbaanin musiikin huippunimiltä. Blockfestia tähdittivät tänä vuonna muun muassa A$AP Rocky (US), G-Eazy (US), Jaden Smith (US), Tyga (US), Juice WRLD (US), Ghostemane (US), JVG sekä Pyhimys.