Mika Salo testasi KymiRingin formulakelpoisuuden – nähdäänkö Suomessa F1-kilpailut?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iittiin rakennettu KymiRing saa järjestettäväkseen ensi vuonna MotoGP-sarjan osakilpailun. Nyt entinen F1-kuljettaja Mika Salo on käynyt Yleisradion uutisten mukaan testaamassa radan soveltuvuuden kilpa-autoilun mestaruussarjaa varten.

– Olen nähnyt maailmassa tuhansia ratoja. Kyllä tämä on yksi vaativampia mitä olen koskaan kokeillut, Salo kommentoi Ylelle.

Äskettäin valmistunut KymiRingin rata olisi valmis Formula 1 -kilpailuihin, mutta ongelmana on rahoitus. Kilpailujen järjestäminen vaatii runsaasti myös valtiontukea. Siksi kannattaa suhtautua maltillisesti suomalaisten isännöimiin F1-osakilpailuihin.

– En ole nähnyt mitään vastaavaa. Olen todella ylpeä niiden puolesta, jotka ovat tämän rakentaneet. Tämä on täydellinen kilpa-autorata. Kun rata on sitten joskus kokonaan valmis, sitten tämä on hieno paikka, Salo kuitenkin kehuu.