Tulivuorenpurkaus jahtasi veneilijöitä Italiassa – pakenivat henkensä edestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Italiassa Sisilian rannikolla tapahtui eilen keskiviikkona voimakas tulivuorenpurkaus, joka tallentui myös harvinaislaatuiselle videolle. Veneilijät olivat nimittäin purkauksen sattuessa Strombolin saaren liepeillä ja huomasivat kauhukseen venettään nopeasti lähestyvän pyroklastisen tuhkapilven.

Hetken pakoon ajettuaan veneen kapteeni ymmärsi, ettei valtavalla nopeudella etenevää tuhkapilveä nopeammin voi ajaa, joten hän päätti kaikeksi onneksi ajaa hieman sivuun. Silloin suoraviivaisesti edennyt tuhkapilvi jatkoi matkaansa veneen ohi.

Matkustajista 19-vuotias Elena Schiera sai kuitenkin ikuistettua tilanteesta videon, jollaisia ei kovin usein nähdä. Tilanne oli hengenvaarallinen, sillä samankaltaisessa tilanteessa heinäkuussa kuoli pyroklastisen tuhkapilven reitille joutunut patikoija.