Apulaisseriffi tekaisi ampumavälikohtauksen – seurauksena jättimäinen operaatio

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen poliisi on jäänyt kiinni räikeän valeen keksimisestä. Hän väitti joutuneensa sala-ampujan uhriksi. Los Angelesin piirikunnan apulaisseriffi Angel Reynosa kertoi joutuneensa ammutuksi poliisiaseman lähellä sijaitsevasta rakennuksesta.

Poliisin etsiessä rakennus evakuoitiin, teitä suljettiin, bussireittejä muutettiin ja paikalle hälytettiin SWAT-joukot. Tutkimuksissa Reynosan kertomuksessa alkoi kuitenkin ilmetä aukkoja. Yksikään ohikulkija ei ollut esimerkiksi kuullut laukausten ääniä.

Lisäksi apulaisseriffin olkapäästä ei löydetty sairaalassa luotien aiheuttamia haavoja, vaikka hänen vaatteissaan niitä näyti olevan. Lopulta Reynosa myönsi keksineensä koko tarinan, minkä seurauksena hänet on erotettu virastaan. Buzzfeedin mukaan apulaisseriffi ei ole osannut kertoa, miksi hän oli sepittänyt tarinan tarkka-ampujasta.