Delfiininpoikanen kuoli delfinaariossa kesken näytöksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Delfinaariot herättävä toistuvasti keskustelua niiden eettisyydestä ja eläinten hyvinvoinnista. Keskustelu on noussut uudelleen pinnalle bulgarialaisessa vesipuistossa tapahtuneen välikohtauksen ansiosta.

Delfiininpoikanen on kuollut Varna Dolphinarium -delfinaari vain yhdeksän päivän ikäisenä. Eläimen kerrotaan kuolleen kesken näytöksen yleisön edessä. Näytös keskeytettiin ja yleisöä pyydettiin poistumaan.

– Tapahtui jonkinlainen häiriö. Delfiinit lopettivat leikkimisen ja temppujen tekemisen, silminnäkijä Bisser Lyubenov kuvaili.

Eläinoikeusjärjestö Four Pawsin mukaan yhteensä viisi delfiiniä ja yksi hylje on kuollut vesipuistossa viiden vuoden sisään. Järjestöön kuuluva Yavoc Gechev kertoo BBC:lle tämän tarkoittavan sitä, etteivät puiston olosuhteet vastaa edes eläinten pitämiseen edellyttävää minimitasoa.