USA:n armeijan salainen ryhmä kuohuttaa – etsii maanalaisia tunneleita kokeisiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maanalaisissa tunneleissa tehtävät salaiset kokeet ovat kauhuelokuvien peruskuvastoa. Yhdysvaltojen asevoimien tutkimusorganisaatio DARPAn tuoreet twiitin perusteella fiktio voi olla yllättävän lähellä todellisuutta.

DARPA ilmoitti Twitterissä etsivänsä urbaaneja maanalaisia tunneleita ja tiloja tutkimusta ja kokeita varten. Referenssinä twiitissä oli kuvia synkistä maanalaisista tiloista. Twiitti herätti arvatenkin epäilyksiä ja vitsejä salaisista, kielletyistä kokeista.

Monet vastaajista viittasivat muun muassa Stranger Things -sarjaan, jossa käsiteltiin samanlaisia teemoja. CNN:n mukaan DARPA kuitenkin vakuuttelee suunnitelmien olevan maanläheisempiä. Tarkoituksena on etsiä esimerkiksi pelastushenkilöille uusia tapoja suunnistaa paremmin tunneleissa ja muissa maanalaisissa paikoissa.