Liput salkoon! Tänään vietetään suomalaisen ruoan päivää

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tänään 4. syyskuuta vietetään virallisesti ensimmäisen kerran päivää, jolla muistutetaan ihmisiä kotimaisen ravinnon arvostamisesta ja hyödyntämisestä. Suomalaisen ruoan päivä ei ole virallinen liputuspäivä, mutta moni haluaa nostaa Suomen lipun salkoon silkasta ylpeydestä.

Juhlapäivän tarkoituksena on hehkuttaa kotimaisia raaka-aineita ja suomalaisesta työstä kertovaa Hyvää Suomesta -merkkiä esille. Kaikki ruokaketjujen toimijat ovat kampanjassa mukana. Yhä useammat osaavat arvostaa nykyisin suomalaisia elintarvikkeita ja lähiruokaa.

Suomalaisen ruoan päivä 2019 näkyy myös sosiaalisessa mediassa hashtageilla #suomalaisenruoanpäivä ja #hyvääsuomesta. Suomalaiset ovat etuoikeutetussa asemassa saadessaan nauttia puhtaista, terveellisistä ja kotimaisista raaka-aineista, joilla on myös suuri ekologinen vaikutus. Samalla tukee suomalaista maataloutta ja kestävää kehitystä.

Tällä viikolla juhlitaan Suomalaisen ruoan päivää 4.9. – miten se näkyy sinun ostoskorissasi? 🛒🇫🇮 Suomenkielinen nimi…

Publiée par Ruokaa omasta maasta sur Lundi 2 septembre 2019