Pullopommi räjähti omakotitalon pihalla Salossa – palaset lensivät kymmenien metrien päähän

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Salon Tupurissa räjähti pullosta valmistettu pommi omakotitalon pihalla tiistai-iltana kello 20:20. Pullo oli heitetty nurmikolle. Talon asukkaat olivat havahtuneet ulkoa kuuluneeseen kovaan pamaukseen.

Talon isäntä oli huomannut talon nurmikolla muovipullon, jonka ympärillä oli pitkälle lentäneitä folionpaloja. Palaset olivat lentäneet noin kymmenen metrin päähän pullosta. Poliisi varoittaa koskemasta tällaiseen voimakkaista kemikaaleista ja yleensä folion palasista tehtyihin viritelmiin.

Mikäli tällainen pullopommi löytyy räjähtämättömänä, tulee löydöstä tulee ilmoittaa viranomaisille. Kyseenalaiset ja lähinnä nuorison suosiossa olevat viritelmät ovat jo pelkästään niihin liittyvän kemiallisen reaktion ennalta-arvaamattomuuden vuoksi erittäin vaarallisia. Lisäksi ne aiheuttavat vaaraa räjähdyksessä syntyvän painevaikutuksen ja ympäristöön lentävien, valmistukseen liittyvien voimakkaiden syövyttävien aineiden vuoksi. Pommi on vaarallinen myös käyttäjälleen jo sen rakennusvaiheessa.