Haluatko säästää käsirahaa uuteen asuntoon? Näillä vinkeillä onnistut

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensimmäisen asunnon ostaminen on yksi elämän suurimmista merkkipaaluista. Asuntoa ei kannata hankkia hetken mielijohteesta tai liian suurta velkaa ottaen. Asuntoa varten voi säästää mojovan summan ennakkoon.

Säästötiliä aloittaessa on järkevää pohtia aikajana ja tavoitesumma säästöille. Sen jälkeen omat kustannukset ja menot on hyvä panna paperille, jotta voi huomata mistä kohtaa säästettävä raha otetaan. Samalla varmasti huomaa seikat, joihin menee turhaan rahaa kuukausittain. Avuksi voi ladata erillisen taloussovelluksen.

Raha ei kasva puussa, vaan se tulee ansaita. Mikäli haluaa menestyä taloudellisesti elämässään, joutuu yleensä jossain vaiheessa panemaan tärkeysjärjestystä uusiksi. Omalle ajalle on hyvä antaa jonkinlainen arvo. Kun päättää säästää kaikki ylimääräiset tulot ja kuukausittaisen summan tilille vaikkapa viiden vuoden aikana, saa varmasti rahaa säästöön.