Suomalaiskeksintö pelastaa artistien keikkoja – höyryhengitys ja hengityslihasten treeni kerralla

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomesta on tullut vuosikymmenten varrella monia terveysalan innovaatioita, ja niistä viime kesän puhutuimpien joukkoon nousi WellO2. Kyseessä on Aulis Kärkkäisen kehittämä laite, jota monet suomalaisjulkkikset käyttävät äänenhuoltonsa tukena. Laite muistuttaa ulkoisesti vedenkeitintä, mutta WellO2 pitää sisällään aivan toisenlaisia toiminnallisuuksia.

Heinäkuussa Paula Vesala kertoi Instagramissa, että kesän keikkailut olivat vaarassa peruuntua keuhkoputkentulehduksen takia. Vesala kokeili Antti Tuiskun suosittelujen perusteella WellO2-laitetta, jonka myötä keikkakiertue pääsi lopulta jatkumaan. Aikakoneesta tuttu Sani käytti laitetta taannoin Vain elämää -kuvauksissa. Tuoreimpana artistina Anssi Kela nähtiin viime viikolla käyttävänsä WellO2-laitetta keikkansa takahuoneessa.

WellO2 on vahvistava höyryhengityslaite, joka avaa ja vahvistaa hengitysteitä lämpimän höyryn ja vastusteisen hengityksen avulla. Höyryhengitys perinteinen tapa hoitaa äänihuulia, ja tämä laite tuottaa äänihuulia pehmentävää ja limaa irrottavaa höyryä eri tavoin käytettäväksi. Laitteen erikoisuus on vastusteinen hengitys, joka vahvistaa hengityslihaksia ja vahvistaa kurkunpään lihaksia.

Staran toimituksessa testattiin WellO2-laitetta kesällä, jolloin festareiden juttukiertue panee äänihuulet koville. Huudettujen iltojen jälkeen laite tarjosi nopeaa helpotusta ja palautti äänen haastattelukuntoon.