Area 51 -festivaalit peruttiin – Fyren kaltaista katastrofia pelättiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Nevadassa oli tarkoitus järjestää syyskuussa Alienstock-niminen festivaali. Se sai alkunsa Facebookissa suunnitellusta rynnäköstä Area 51 -sotilastukikohtaan, jossa maan hallituksen uskotaan piilottelevan ufoja.

Nyt 19. – 22. syyskuuta järjestettäväksi suunniteltu Alienstock on kuitenkin peruttu. Tapahtuman luoneen Matty Robertsin mukaan festivaalien suunnittelut olivat pahasti retuperällä.

Alienstockin verkkosivuilla julkaistiin tiedote, jossa järjestäjät kertoivat haluavansa välttyä pahamaineisten Fyre-festivaalien kaltaiselta fiaskolta. Järjestelyjen laiminlyönnistä syytetään tapahtuman luvanhaltijana toiminutta Little A’Le’Inn-ravintolan omistajaa.

Varsinaisten festivaalien sijaan Las Vegasin Downtownissa tullaan järjestämään 19. syyskuuta Area 51 Celebration -tapahtuma. Sen lavalle nousee joukko EDM-artisteja, joiden nimiä ei ole toistaiseksi paljastettu.