Poliisi varoittaa yleisestä rikoksesta: ”Huolimatta kellonajasta tai viikonpäivästä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kesä on kääntynyt jo syksyksi, mutta pyörävarkaudet jatkuvat. Koulujen alkaminen voi tuoda tapauksiin vieläpä uuden piikin, kun varkaat löytävät koulujen pihoilta kerralla paljon tarjontaa. Poliisi neuvoo nyt ottamaan pyörän runkonumeron talteen varkauden varalta.

– Tässä kentällä ollaan nyt lähiaikoina huomattu, että pyörävarkaudet senkun pitää pintansa, niitä varastetaan samaa rataa huolimatta kellonajasta tai viikonpäivästä. Koulujen alkaessa pyörärosvot kiertävät monesti koulujen pihoilla koululaisten pyöriä katselemassa, niin haluamme muistuttaa pyörän oikeasta lukitsemisesta, että Jopot ja Ponit ei katoa oppituntien aikana, poliisi muistuttaa.

– Eli pyörä mieluiten rungosta kiinni, koska etupyörän voi irrottaa. Lukko sellainen, että sitä ei saa vääntämällä hajalle ja sellaiseen paikkaan kiinni, mitä ei pysty kantamaan mukana. Sellaisia sireenillä varustettuja hälytinlukkojakin on tullut, että sireeni alkaa hälyttään, jos lukkoa rassataan. Ainakin kiinnittää sivullisten huomion paremmin, viranomaiset vinkkaavat.

Lisäksi poliisi neuvoo, ettei ihmisten tule ostaa epäilyttävän edullista pyörää, sillä se voi olla varastettu. Myös myyjään kannattaa kiinnittää huomiota. Varastetun tavaran ostaja syyllistyy mahdollisesti kätkemisrikokseen tai jopa rahanpesuun.