Aurinkokunnan ulkopuoliselta planeetalta löytyi vettä – sijaitsee elinkelpoisella vyöhykkeellä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Astronomit ovat tehneet merkittävän löydön Leijonan tähdistöstä. K2-18b -nimellä tunnetulla eksoplaneetalla on havaittu merkkejä vedestä. Tutkijat havaitsivat Hubble-teleskoopin avulla vesihöyryä 110 valovuoden päässä sijaitsevan K2-18b:n ilmakehässä.

Vuonna 2015 löydetty planeetta sijaitsee aurinkokuntansa elämälle suotuisalla vyöhykkeellä. K2-18b on niin kutsuttu supermaapallo, kooltaan noin kahdeksan kertaa maata suurempi. Planeetta kiertää huomattavasti aurinkoa pienempää ja kylmempää tähteä. Sen kiertorata on varsin lähellä tähteä, ja yksi kierros kestääkin vain noin 33 maapallon vuorokautta.

K2-18b ei The Guardian -lehden mukaan olisi todennäköisesti ihmisille elinkelpoinen. Tämä ei kuitenkaan poissulje sitä mahdollisuutta, että planeetalla olisi voinut kehittyä jonkinlaista elämää.