Kurt Cobainin idoli Daniel Johnston on kuollut – innoitti lukuisia tähtiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa Kurt Cobainin fanittama laulaja-lauluntekijä Daniel Johnston on kuollut. Tuottoisa muusikko menehtyi tiistai-iltana sydänkohtaukseen 58-vuotiaana.

Johnstonin elämästä ja urasta ei käänteitä puutu. Artisti aloitti uransa Texasin Austinissa, jossa hän jakoi itse nauhoittamiaan kasetteja ihmisille kaduilla. Suuren yleisön kiinnostus heräsi Kurt Cobainin käytettyä paitaa, jossa nähtiin Johnstonin Hi, How Are You -levyn kansikuva.

Johnston kärsi elämänsä aikana mielenterveysongelmista. Hänellä oli diagnosoitu sekä skitsofrenian että kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Vuonna 1994 hän aiheutti yksityiskoneen pakkolaskun kuviteltuaan olevansa Casper-kummitus ja heitettyään koneen avaimet ulos kesken lennon.

Cobain ei ollut kansantaiteilijana tunnetun Johnstonin ainoa maineikas ihailija. Muun muassa Sipsonien luoja Matt Groening, ohjaaja Judd Apatov ja muusikot Tom Waits sekä Beck tunnetaan muusikon faneina.