Fanit raivostuivat: ”Miksi Big Brother ei puutu sääntöjen rikkomiseen tai perushygienian noudattamiseen?”

Big Brother · Terhi Piiroinen

Kohta kaksi viikkoa Suomen televisiossa ja suoratoistopalveluissa esitetty Big Brother Suomi 2019 on tarjoillut aiemmista tuotantokausista poiketen enemmän erivapauksia asukkaille. Kyseessä on formaatti, jossa asukkaat kilpailevat erilaisissa tehtävissä saavuttaen itselleen tai talon kaikille asukkaille palkintoja.

Big Brotherin pitkän linjan fanit ovat kummastelleet tuotannon lepsua otetta sääntöjen noudattamisen suhteen. Talon kuhertelevalle parille, Eeva-Leenalle ja Jukalle, on annettu täysi vapaus harjoittaa seksuaalista aktia kaikkialla. He myös saavat nukkua yhteisen makuuhuoneen ulkopuolella, vaikka juurikin kilpailun henkeen kuuluu omien rajojen ja sietokyvyn testaaminen esimerkiksi nukkumisjärjestelyiden suhteen.

Talossa on perinteisesti oltu myös tarkkoja salaisesta juonittelusta ja siitä, että asukkaat eivät saa keskustella ilman mikrofonia. Eeva-Leena ja Jukka ovat piiloutuneet jopa peiton alle kuiskimaan ilman, että heidän sananvaihtonsa kuuluu kotikatsomoihin. Tähänkään ei ole puututtu. Pelissä on usein kyse taktikoinnista ja siitä, että katsojat saavat myös päättää asukkaiden kohtalosta erilaisten äänestysten muodossa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että talon asukkaille on annettu mahdollisuus venyttää rajoja.

Toinen asia, joihin fanit ovat kiinnittäneet huomiota, on talossa vallitseva hygienia ja se, että osa asukkaista on täysin muiden passattavana. Big Brother -talon asukkaat pitävät jalkoja ruokapöydällä, jättävät kädet pesemättä, nuolevat ruoanlaittovälineitä suoraan kattilasta, syövät sängyssä ja käyttävät yhteisiä vilttejä seksipuuhastelujen alustoina. Osa asukkaista käy suihkussa vain kerran viikossa. Katsojat ovat ilmaisseet ohjelman keskustelupalstoilla toiveensa, että asukkaiden ei myöskään annettaisi olla jatkuvasti makuuasennossa, sillä ohjelman sisältö lipsahtaa siten todella tylsäksi.