Kemiläinen rämäpäärokkari raitistui – julkaisee nyt herkkää poprockia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monessa liemessä keitetty suomalainen aktiivimuusikko Nicky Rothen on muuttunut mies. Päihteiden kanssa useaan otteeseen tuuliajolle ajautunut 35-vuotias kemiläinen päätti vaihtaa elämänsä suuntaa onnellisempaa satamaa päin. Tämä näkyy ja kuuluu myös hänen uudella Stay-sinkkubiisillään.

– Soittamisen ilo on palautunut elämään ja sen myötä tehtiin ”uutta ja erilaista” musaa. Mutta kyllä siellä vanhoja juttujakin kuuluu vielä. Mää en ole koskaan kumartanut ketään enkä mitään musiikillisesti vaan olen aina tehnyt sitä musaa mikä sydämessä tuntuu hyvälle. Tämä on nyt se suunta mitä haluan tällä hetkellä toteuttaa ja tehdä, poprock-tyylisen kappaleen julkaissut mies myhäilee.

Nicky Rothen on tuttu muun muassa Multi Climex ja Flesh Roxon -kokoonpanoista. Hän esiintyy myös omalla nimellään soolona, jolloin musiikiksi valikoituu sielusta kumpuava tunne ja sydämessä loistava palo. Sekoilu on vaihtunut hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Stay-kappale kertoo miehen omasta elämästä ja siitä, kuinka rakkauden vanha suola janottaa sen järjettömyydestä huolimatta.

– Oon aivan liekeissä et tää biisi saatiin vihdoin ulos! Oon vetäny yli tuhat keikkaa, duunannu levykaupalla materiaalia ja salaa miettiny, et jonain päivänä vielä pääsen toteuttamaan myös toisenlaista musaa. Nyt se on totta!

Sooloprojekti ei kuitenkaan sulje pois miehen yhtyetoimintaa. Flesh Roxon keikkailee aktiivisesti ja heidät voi nähdä muun muassa lämmittelemässä Andy McCoyta Helsingissä 25. syyskuuta. Bändi lähtee kiertueelle Kanadaan vuoden 2020 toukokuussa. Rothenin tähdittämä seksikohubändi Multi Climex tekee muutaman keikan alkuperäiskokoonpanolla joulukuussa.