Nigerilaisen prinssin sähköpostihuijaukset selvitettiin – poliisi teki 80 pidätystä kerralla

Digi · Terhi Piiroinen

Monet suomalaisetkin ovat saaneet sähköposteja ”nigerialaisilta prinsseiltä” ja jotkut suomalaiset ovat huijauksiin myös langenneet. Kyseessä on taitavasti organisoitu petosvyyhti, jonka avulla saavutetaan miljoonatuloja.

Poliisit ovat pidättäneet Yhdysvalloissa yhteensä 80 ihmistä liittyen nigerialaisiin huijausviesteihin. Henkilöitä syytetään rahanpesusta, petoksesta ja identiteettivarkauksista. Massiivinen operaatio on suoritettu koko liittovaltion alueella.

Koko vyyhti alkoi purkautua vuonna 2016 yhden ainoan pankkitilin kautta. Tavallisimmin sähköposteissa udellaan vastaanottajan pankkitunnuksia ja tilitietoja. Sähköpostit on yleensä kirjoitettu siten, että rikkaalla nigerialaisella on paljon rahaa, mutta hän tarvitsee niiden lunastamista varten avuliaan henkilön tilitietoja. Jotkut vastaanottajista menee lankaan, mutta valtaosa deletoi viestit huijausyrityksinä.