Fazer alkaa myydä viallisia makeisia – vähentää ruokahävikkiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Makeisvalmistaja Fazer pienentää Lappeenrannan makeistehtaalla ruokahävikkiä pakkaamalla ulkonäöltään viallisia, mutta muutoin moitteettomia makeisia Makea Moka -pusseihin. Pilottituote tulee myyntiin Prismoihin lokakuussa.

– Makeiset, jotka eivät täytä korkeita laatuvaatimuksiamme, päätyvät joko uusiokäyttöön tai hävikiksi. Nyt nämä muutoin erinomaiset, mutta muodoltaan tai väriltään hieman villimmät karkit pääsevät mukaan Makea Moka -pussiin, kertoo Fazerin vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa.

Yleisimmät laatuvirheet hävikkierissä ovat värivirheet, karkkien liian suuri tai pieni koko tai väärän karkin eksyminen karkkisekoitukseen. Makea Moka -sekoituksesta saattaa löytyä karkki, joka on normaalia pienempi, sokerisempi tai toiseen karkkiin kiinni tarttunut. Jokainen pussi on yhtiön mukaan sisällöltään uniikki, mutta pussien komponentit ovat tuttuja Fazerin tuotebrändeistä Aarrearkusta, Tutti Frutista, Remixistä, Pantterista ja Ässästä.

– Ensisijainen tavoitteemme on ehkäistä hävikin syntyä, mutta aina se ei onnistu. Me näemme ruuan ratkaisuna, ja uskomme, että jokaisella teolla on merkitys. Makea Moka -konseptin ansiosta Lappeenrannan makeistehtaamme tuotantohävikki pienenee merkittävästi, Elomaa kertoo.