Vantablack kohtasi haastajan – tutkijat kehittivät mustaakin mustemman materiaalin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat ovat luoneet materiaalin, joka absorboi valoa tehokkaammin kuin mikään muu aikaisempi materiaalia. Se on maailman mustin materiaali. Massachusettsin teknillisessä korkeakoulussa, M.I.T.:ssä luotu toistaiseksi nimetön materiaali koostuu pienistä nanoputkista.

Materiaali kykenee absorboimaan jopa 99,995 prosenttia siihen osuvasta valosta. Aikaisemman mustimman materiaalin ennätystä piteli Surrey NanoSystemsin Vantablack. Se kykeni absorboimaan 99,96 prosenttia valosta. Eroa on tosin miltei mahdotonta erottaa paljaalla silmällä.

Uutta materiaalia esitellään New Yorkissa järjestettävässä The Redemption of Vanity -tapahtumassa. Siellä esillä on normaalisti keltainen 16,8 karaatin timantti, joka on päällystetty mustaakin mustemmalla materiaalilla.