Avaruuteen suunnitellaan hotellia – hurja hanke paljastui

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miltä tuntuisi rentoutua ilmakehän ulkopuolella sijaitsevassa hotellissa jonka ikkunasta avautuvat näkymät Maapallolle? Tulevaisuudessa se voi olla mahdollista, ainakin The Gateway Foundation -yhtiön mukaan.

The Gateway Foundation suunnittelee rakentavansa maata kiertävälle radalle ensimmäistä avaruushotellia. Von Braun Space Station -hotellissa käytettäisiin samaa teknologiaa kuin Kansainvälisellä avaruusasemalla.

Toisin kuin Kansainvälisellä avaruusasemalla, olisi avaruushotellissa keinotekoinen vetovoima sen pyörivän liikkeen ansiosta. Vieraille tarjottaisiin erilaisia viihdykkeitä esimerkiksi matalan painovoiman urheilun ja liikunnan, baarien, ravintoloiden, konserttien ja elokuvien muodossa.

Avaruushotelliin mahtuisi kerrallaan noin 100 vierasta. Dezeen-sivuston mukaan The Gateway Foundationin suunnitelmissa olisi avata Von Braun Space Station turisteille vuoteen 2025 mennessä.

 

The Gateway Foundation
The Gateway Foundation
The Gateway Foundation