Joulufanit aloittavat jouluvalmistelut jo syyskuussa – ei tule ainakaan kiire

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jouluun on kolme kuukautta aikaa. Jos haluaa olla kerrankin ajoissa jouluvalmisteluiden kanssa, voi juhlakauteen valmistautuminen aloittaa jo nyt. Tämä helpottaa loppuvuoden urakkaa, eikä kaikki tehtävät kasaannu viime metreille.

Konmarituksen aikakaudella on hyvä eritellä myös joulukoristeet. Joulukoristeet voi siivota ja rajat yhteen näppärään laatikkoon. Ajattomat koristeet takaavat tyylin vuodesta toiseen. Samassa säilytyspaikassa voi pitää tyhjiä joulukortteja. Olethan jo laatinut listaa lähetettävistä korteista ja muistat myös keväällä pinteestä pelastanutta naapuria?

Joulukuussa saa kulumaan rahaa melkoisesti ruokaan, lahjoihin ja oheistarvikkeisiin, kuten postimerkkeihin. Siksi osa hankinnoista kannattaa ripotella pitkin syksyä. Syksyllä on myös loistavia alennuksia, joista voi löytää lahjoja pukinkonttiin. Osa ihmisistä ostaa joululaatikoiden juurekset jo lokakuussa ja tekevät laatikkoruoat pakkaseen valmiiksi.