Mies yritti kasvattaa penistä ruiskuttamalla siihen vaseliinia – sukuelin alkoi mädäntyä

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Yrityksen kasvattaa sukukalleuksia kotikonstein päättyvät harvoin hyvin. Erään malesialaisen miehen tapauksessa se oli johtanut peniksen mätänemiseen.

Nimeämätön 45-vuotias mies oli kirjautunut ensiapuun peniksessä ilmenneen vaivan vuoksi. Elin oli alkanut epämuodostumaan ja mätänemään kuolion vuoksi. Mies paljasti ruiskuttaneensa penikseensä vaseliinia kaksi vuotta aikaisemmin kasvattaakseen sen kokoa.

Potilaalla diagnosoitiin kudosta kuolioittava bakteeritulehdus, Fournier’n gangreeni. Lääkärit poistivat leikkauksessa mädäntyvän kudoksen ja tyhjensivät mätää sisältäneet kohdat. Toimenpiteen aikana peniksestä löydettiin suuri määrä vaseliinia, vaikka mies oli väittänyt lopettaneensa sen käytön.

Potilaan penis onnistuttiin lopulta korjaamaan plastiikkakirurgian ja lukuisten ihosiirtojen avulla. Lääkäri Amer Amin kertoo lääketieteellisessä Urology Case Reports -julkaisussa potilaan väittäneen, että yritykset kasvattaa penistä kotikonstein ovat varsin yleisiä hänen kotiseudullaan.