Suomalainen vierittää puhelimensa näyttöä 227 metriä päivässä

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Stara.fi

Älypuhelinvalmistaja OnePlusin teettämä tutkimus selvitti eurooppalaisten tapoja selata älypuhelimen sovelluksia. Tutkimuksen mukaan suomalaiset selaavat älypuhelintaan toiseksi eniten italialaisten jälkeen. Keskimäärin suomalainen vierittää 78 minuutissa puhelimen näyttöä 227 metriä.

19 prosenttia vastanneista ilmoitti selaavansa sovelluksia 61–90 minuuttia päivässä ja viisi prosenttia kertoi aikaa kuluvan yli neljä tuntia päivässä. Metreiksi muutettuna näyttöä saatetaan vierittää siis jopa lähes 700 metriä päivässä. Minuutit on muunnettu metreiksi laskemalla sosiaalisen median viestit, jotka voidaan lukea tietyssä ajassa riippuen viestien koosta älypuhelimen näytöllä.

Suomalaisten suosituimmat sovellukset selaamiseen ovat Facebook, Youtube ja uutissovellukset. Lähes kolme neljästä kertoi selaavansa sovelluksia etsimättä niistä mitään erityistä.

Selaaminen on suosittua ajanvietettä sängyssä ja television ääressä. Selaaminen painottuu ilta-aikaan, kello 19.00–23.00 välille. Kaiken kaikkiaan sovelluksia selataan usein muun tekemisen ohessa: työ- tai opiskelupäivän aikana, lounaalla tai muualla syödessä tai vessassa. Ystävien seurassa puhelin jätetään kyselyn mukaan pois, sillä seurassa sovelluksia selaa vain joka kymmenes.