Ghostemane keikalle Suomeen huhtikuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kahdella edellisellä Suomen vierailullaan loppuunmyydyille yleisöille esiintynyt amerikkalaisartisti Ghostemane nousee The Circuksen lavalle 21. huhtikuuta 2020. Keikka toteutetaan yhteistyössä Blockfestin kanssa.

Floridassa varttunut ja sittemmin Los Angelesiin muuttanut Ghostemane lukeutuu samaan pääasiassa SoundCloudin kautta suurempaan suosioon ponnistaneeseen rap-aaltoon kuin $uicideboy$, Pouya sekä Bones. Hänen polkunsa musiikin parissa alkoi hc punk ja doom metal -bändien kautta, kunnes hän tutustui muun muassa Three 6 Mafian edustamaan Memphis rap -tyylisuuntaukseen.

Ghostemane Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen, Kovajätkä Photography

Siitä lähti kipinä, joka on johtanut melkoiseen tuotteliaisuuteen julkaisurintamalla sekä vienyt artistia kiertueille ympäri maailmaa. Ghostemane tunnetaan erityisesti metallimusiikin elementtien sekoittelusta räppiin. Vaikutteita otetaan kaikkialta black metalista industrialin kautta eteläräppiin, minkä vuoksi hänen tuotantoaan on kutsuttu esimerkiksi termillä trap metal.

Kappaleiden tematiikat pyörivät synkkien aihevalintojen ympärillä. Hänen tunnetuimpia biisejään ovat pelkästään Spotifyssa yli 56 miljoonaa striimauskertaa saavuttanut Mercury: Retrograde, Pouyan kanssa tehty 1000 Rounds sekä viime vuonna ilmestyneen ”N/O/I/S/E”-albumin raita Nihil. Ghostemane nähtiin viime kesänä huikealla keikalla Tampereen Blockfesteilla, ja sitä ennen hän myi Tavastian loppuun muutamassa päivässä.