Tänään tv:ssä: Kaikkien aikojen parhaaksi äänestetty komedia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläinen Monty Python -komediaryhmä tuli aikoinaan tunnetuksi BBC:lle tehdystä Monty Pythonin lentävä sirkus -televisiosarjasta, jota seurasi vielä neljä elokuvaa. Tänään YLE Teemalla nähdään kello 22.39 alkaen yksi ryhmän legendaarisimmista elokuvista.

Brianin elämä -komendiaelokuva kertoo Juudeassa vuonna nolla syntyvästä Brianista, jonka elämänkaari sivuaa kummallisesti Jeesuksen vaiheita. Terry Jonesin ohjaama ja vuonna 1979 ensi-iltansa saanut elokuva äänestettiin aikoinaan maailman parhaaksi komediaelokuvaksi.

Elokuva oli aikoinaan vähällä jäädä tekemättä, koska se tulkittiin juutalaisvastaiseksi. The Beatles -yhtyeen tähti George Harrison pelasti kuitenkin elokuvan tuottamalla sen oman yhtiönsä kautta. Sittemmin elokuvaa syytettiin myös jumalanpilkasta, mutta siitä huolimatta tai sen ansiosta siitä tuli vuoden 1979 katsotuin elokuva muun muassa Yhdysvalloissa.