StaraTV: Voice-tähti Anamaria unelmoi yhteistyöstä Bruno Marsin kanssa

StaraTV Viihde Viihdeuutiset · Stara.fi

StaraTV tapasi haastattelun merkeissä The Voice of Finlandista musiikkimaailmaan ponnistaneen Anamaria Rusin. Romanialaissyntyisellä ja nykyisin Naantalissa asuvalla neitokaisella on monta rautaa tulessa.

– Olen ollut todella kiireinen. Kesän keikat vaihtuvat nyt pikkujoulukauteen, lisäksi olen tehnyt musiikkivideota ja uusin sinkkuni tulee myös ulos, Anamaria kertoi.

Anamaria ei ole ensikertalainen musiikkimaailmassa. Hän kertoo aloittaneensa laulamisen jo kolmevuotiaana, jolloin hän piti äitinsä deodoranttipulloa mikrofoninaan laulaessaan Whitney Houstonin kappaleita peilin edessä. Varsinaisen uransa hän aloitti 11-vuotiaana aloittaessaan muusikkiopinnot. Anamarian vanhemmat lähettivät tytärtään aktiivisesti ympäri maata suuriin laulukilpailuihin.

– Olin vain 16-vuotias, kun muutin yksin opiskelemaan musiikkia miljoonakaupunki Bukarestiin. Vanhempani kannustivat minua koko ajan urallani, ja isäni ajoi viikottain lähes kymmenen tunnin matkan pääkaupunkiin varmistaakseen, että minulla on kaikki hyvin, Anamaria muistelee.

Anamaria perusti oman bändin Bukarestissa, jossa hän levytti useita albumeita ja oli tuttu kasvo myös televisio-ohjelmissa.

– Vuonna 2013 suomalainen ohjelmatoimisto bongasi minut Youtubesta ja kutsui esiintymään Suomeen. Voisinkin todeta, että kaikista maista, joissa olen keikoilla ollut, niin Suomi oli eksoottisin. Oletin, että suomalaiset ovat etäisiä ja kylmiä. Yllätyin miten avoimia ja ystävällisiä täällä ollaan! Muutama vuosi tämän jälkeen muutin asumaan Suomeen, love happened, Anamaria kertoo muuttonsa syyn.

Anamaria kertoo uransa alun Suomessa olleen haastavaa. Usein todetaan, että Suomessa ei voi menestyä englanninkielisellä musiikilla.

– Alku oli haasteellista, kun piti aloittaa nollasta. Piti hankkia kaikki kontaktit, agentit, managerit, mutta en odottanutkaan, että kaikki tapahtuu yhdessä yössä. Uskon, että englanninkielellä laulavan artistin tulee tehdä enemmän töitä uransa eteen. Englanti on kuitenkin maailmankieli ja sillä tavoittaa lähes kaikki. En usko, että menestyksekkään uran luominen olisi mahdotonta. Opiskelen kuitenkin suomenkieltä ja tulevaisuudessa tulen tekemään myös suomenkielistä musiikkia.

Tulevaisuudestaan ja haaveistaan Anamarialla on selkeä kuva.

– Tulevaisuudessa haluan tehdä tätä rakastamaani työtä, mutta totta kai haluan kehittyä, sillä suuret lavat houkuttavat. Unelmani olisi tehdä yhteistyötä tunnettujen maailmanluokan artistien kuten vaikkapa Bruno Marsin kanssa, Anamaria miettii.

Anamaria on julkaissut tähän mennessä kaksi omaa singleään. Kolmas kantaa nimeä Half Naked, ja se julkaistiin eilen, hänen syntymäpäivänään 22.syyskuuta.

– Haluan antaa kuulijoilleni lahjan syntymäpäivänäni. Half Naked ei kerro fyysisestä alastomuudesta vaan enemmänkin henkisestä. Siitä kun olet haavoittuvainen ja epävarma parisuhteessasi. Se on kappale, johon varmasti moni voi samaistua, Anamaria päättää.

Toimittaja: Tiina Jakobsson