Selfie-kuvat johtaneet jo satoihin kuolemantapauksiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisen median kasvun myötä kuvaajan itsestään ikuistamista selfie-kuvista on muodostunut suosituin kuvaamisen muoto. Selfie-kuvia ikuistetaan niin ystävien kuin julkkisten kanssa ja osoittamaan, että henkilö on vieraillut esimerkiksi turistikohteessa.

Kuvien yleistymisen myötä myös erikoisuuden tavoittelu on mennyt äärimmilleen, ja se on johtanut usein traagisiin seurauksiin. Journal of Family Medicine and Primary Care kertoo, että vuodesta 2011 lähtien marraskuuhun 2017 saakka maailmalla on kuollut selfie-turmissa satoja ihmisiä. Tilastoituja selfie-kuolemia oli viime syksyyn mennessä 259 kuollutta, mutta todellinen määrä lienee selvästi suurempi.

Tutkimuksen mukaan eniten selfie-kuolemia on tapahtunut Intiassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Pakistanissa. Intian osuus tilastoiduista kuolemista oli yli puolet. 72 prosenttia kuolleista oli alle 30-vuotiata miehiä, vaikka naiset ottavat keskimäärin enemmän selfie-kuvia.

Tilastot siis osoittavat, että miehet ovat valmiita ottamaan naisia suurempia riskejä saadakseen selfie-kuvan vaarallisessa paikassa. Selfie-kuolemia on tapahtunut eniten hukkumalla, kun kuvan ottaja on pudonnut veteen esimerkiksi kielekkeeltä tai veneestä. Toiseksi eniten kuolemia on tapahtunut liikenteessä ja kolmanneksi eniten putoamisonnettomuuksissa. Aseisiin liittyviä selfie-kuolemia on eniten Yhdysvalloissa.