Meteorologi lupaa jo lumisateita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Aivan pohjoisimmassa Suomessa saatiin jo pari viikkoa sitten ensimmäinen lumikerros, kun muun muassa Kilpisjärvellä maa muuttui valkoiseksi lumisateen vuoksi. Nyt meteorologit lupaavat viikonlopuksi lisää lunta pohjoiseen Suomeen.

Forecan tuoreimman ennusteen mukaan sunnuntai-iltana vesisateet muuttuvat esimerkiksi Enontekiöllä lumisateeksi, kun lämpötila laskee asteen pari pakkasen puolelle. Maanantaiaamuna tiet voivat siis olla lumen peitossa ainakin Pohjois-Suomessa, joten talvirenkaiden vaihtamista kannattaa jo harkita.

Kovin pitkään lumipeite ei tule maassa tälläkään kerralla viipymään, sillä jo maanantaina lämpötilan arvioidaan nousevan neljä astetta plussan puolelle. Alkuviikosta yöpakkasia ei ole enää luvassa, joten lisää lunta ei ole tällä tietoa odotettavissa.