Mies lahjoitti amputoidun varpaansa baarille – sitä uitetaan nyt drinkeissä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadan Dawson Cityssä sijaitsevan Downtown-hotellin baarista varastettiin vuonna 2017 amputoitu varvas. Sitä käytettiin ravintolan Sourtoe Cocktailissa, jossa varvas kelluu viskillä täytetyssä shottilasissa. Brittiläinen Nick Griffiths kuuli varkaudesta ja päätti lahjoittaa ravintolalle oman amputoidun varpaansa.

Hän menetti sen palelluttuaan lähes 500 kilometrin talvimaratonissa. Varvasta säilytettiin vuorisuolassa kuuden viikon ajan kunnes se muumioitui. Griffits sai kunnian olla ensimmäinen asiakas, jonka Sour Cocktailissa varvas ui.

Sourtoe Cocktailissa käytettävän varpaan täytyy olla perinteen mukaan amputoitu paleltumisen seurauksena. Sen täytyy koskettaa juojan huulia, mutta varpaan vahingossa tai tahallaan nielaissutta odottaa sakkorangaistus.