Joker-elokuvan toinen traileri julkaistiin – onko tämä jo liian taiteellista?

Elokuvat · Terhi Piiroinen

DC Comicsin luoman superroisto Jokerin oma nimikkoelokuva julkaistaan lokakuussa. Roolissa nähdään ilmeikäs Joaquin Phoenix. Jokeri on mielipuolinen klovni, jonka tarina kerrotaan nyt uudesta näkökulmasta.

Joker-elokuvan ohjaaja Todd Phillips tuo valkokankaalle Arthur Fleck -nimisen viihdetaiteilijan, jonka karut kokemukset muokkaavat hänestä lopulta Batmanin arkkivihollisen. Psykoottinen hahmo seikkailee 80-luvun Gotham Cityssa, ja nyt on julkaistu kauan odotetun elokuvan toinen traileri.

Jokerin kerrotaan saaneen vaikutteita Martin Scorsesen rikoselokuvista, kuten Taksikuski ja Koomikkojen kuningas. Osa ihmisistä on mieltänyt elokuvan liian taiteelliseksi trailerin perusteella. Pääroolissa olevan Phoenixin ohella elokuvassa nähdään Zazie Beetz, Robert De Niro ja Marc Maron.