Lihaton lokakuu alkoi – vaikuttaa myös treffailuun piristävästi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kasvisruokavaliota noudattavia on yhä enemmän. Silti osa ihmisistä osallistuu lihattomuuteen ainoastaan kerran vuodessa lokakuussa, jolloin vietetään lihatonta kuukautta. Tämä vaikuttaa myös treffailun maailmaan, sillä usein tapaamiset järjestetään ruoan ympärille.

Kannattaa muistaa, että ravintoloiden kasvisruokavaihtoehdot ovat usein edullisempia kuin muhevat pihviannokset. Ennen treffejä on järkevää tarkastaa, onko ravintolan ruokalistalla tarpeeksi valinnanvaraa myös vegetaristeille. Siten välttyy kiusallisilta tilanteilta, jolloin joutuu selittelemään ruokavaliotaan.

Kasvisruoan syömisestä ei kannata tehdä isoa numeroa, sillä se on arkipäiväistä. Ihmiset ainoastaan vieroksuvat kovaan ääneen ruokavalionsa puolesta puhuvia. Treffailussa voi mainita ohimennen kasvisruokavaliosta, mikäli kokee sen ylipäätään mainittavan arvoiseksi asiaksi. Tällöin asian voi ilmaista: ”Ottaisin mielelläni kasvisruokaa”, sen sijaan, että painottaa negaation kautta: ”Minä en sitten syö lihaa missään tapauksessa!”.

Syksyllä valmistetaan piirakoita ja pataruokia, joihin kasvikset ja juurekset sopivat mainiosti. Kannattaa esimerkiksi sopia treffit torille, josta hankitaan raaka-aineet valmistettavaa ruokaa varten. Sen jälkeen tapaaminen voi jatkua toisen kotona kokkaillen.