Uusi realitysarja YleX Nosteessa tekee uuden poptähden

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikkimedia YleX ja mediatalo Splay One lanseeraavat dokumentaarisen YleX Nosteessa -realityn, jossa seurataan uuden kotimaisen musiikkitähden syntyä. Hakuaika sarjaan on käynnissä ja kestää vuoden loppuun asti. Ohjelma esitetään maaliskuusta 2020 alkaen Youtubessa ja Yle Areenassa.

Kymmenen jaksoa sisältävää viihdeohjelmaa juontavat Miska Haakana ja Katri Norrlin. Sarjassa etsitään läpimurtobiisiä ja musiikintekijää, joka voi olla esimerkiksi tuottaja-artisti tai artisti-songwriter. Voittaja pääsee esiintymään YleXPopiin ja hänen kappaleensa nostetaan radiosoittoon. Sarja näyttää yleisölle entistä lähempää, aidommin ja interaktiivisemmin miten mahdollinen uusi tähti syttyy.

Ohjelmaan valitaan kahdeksan henkilöä, joille tarjotaan väylä päästä edistämään omaa musiikillista uraansa. Ainoana rajoituksena kilpailijavalinnalle on, ettei osallistujalla saa olla sopimusta levy-yhtiön kanssa. Ohjelmaa ei myöskään tehdä yhteistyössä minkään yksittäisen levy-yhtiön kanssa, eikä palkintona ole levytyssopimusta, vaan ohjelman tavoitteena on toimia ponnahduslautana artistiudelle Suomen johtavassa musiikkimediassa.

– Mahtava fiilis päästä seuraamaan alusta asti sarjan ja osallistujien kehittymistä ja nähdä miten projekti muovautuu omaan muotoonsa. Mä ite toivon tuovani tottakai huumoria pöydälle, mutta myös tukea ja apua kilpailijoille, Miska Haakana kommentoi.

– YleX Nosteessa -ohjelmaan haetaan persoonallisia tyyppejä, joilla on jo se jokin oma juttu, joka herättää katsojien mielenkiinnon. Ketään ei haluta asettaa mihinkään tiettyyn muottiin, vaan jokainen kilpailija saa olla juuri sellainen kuin on, Katri Norrlin kertoo.