Norppalive sai haastajan – WWF käynnisti kalakameran

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomat suomalaiset ovat viime vuosina seuranneet Norppalive-lähetystä ja suorassa lähetyksessä seikkailleita norppia. Nyt Norppalive on saanut haastajan, kun uhanalaisten kalojen elämää voi seurata suorassa lähetyksessä WWF:n Luontolivessä.

Järvilohi ja taimen ovat vaelluskaloja, jotka nousevat jokiin ja puroihin kutemaan. Molemmat lajit ovat uhanalaisia, koska jokien patoaminen on estänyt niiden pääsyn lisääntymisalueille.

– Järvilohi ja taimen eivät ole perinteisessä mielessä suloisia lajeja, mutta uskon livelähetyksemme näyttävän niiden kauneuden ja ainutlaatuisuuden, WWF:n johtava sisävesiasiantuntija Elina Erkkilä sanoo.

– Joka tapauksessa luvassa on äärimmäisen mielenkiintoinen kurkistus vedenalaiseen maailmaan. Parhaassa tapauksessa katsojat voivat päästä todistamaan saimaannorppaakin uhanalaisemman järvilohen lisääntymistä.

Katso kalakameraa livenä tästä:

Livekamera sijaitsee Rautjärvellä Hiitolanjoella, joka virtaa Suomesta Laatokkaan. WWF on sijoittanut kameran paikkaan, johon kalat saattavat uida kutemaan. Hiitolanjoella on vain harvoja alueita, joissa järvilohen ja taimenen kutu onnistuu. Kaikki lisääntymisalueet sijaitsevat kalojen vaelluksen katkaisevan Kangaskosken padon alapuolella vain muutamia satoja metrejä Venäjän rajalta.