Domain-huijarit iskevät fi-verkkotunnusten omistajiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa leviää nykyisin runsaasti erilaisia huijauksia, joilla pyritään saamaan ihmiset ja yritykset joko maksamaan perusteettomia laskuja tai luovuttamaan verkkopankin tunnuksensa. Parhaillaan kohteena ovat suomalaisten fi-verkkotunnusten omistajat, joille on lähetetty huijauslaskuja.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kertoo, että Traficomin nimissä on lähetetty laskuja, joiden väitetään liittyvän verkkotunnuksen rästissä oleviin laskuihin ja uhataan verkkotunnuksen sulkemisella, ellei maksua suoriteta.

Tällainen sähköpostitse lähetetty lasku voi mennä maksuun, ellei saaja ole erityisen tarkkana. Traficomin mukaan se ei lähetä lainkaan laskuja verkkotunnusten omistajille. Virasto pyytää, että huijauslaskuja saaneet yritykset ilmoittavat tapauksista sähköpostitse osoitteeseen cert@traficom.fi.