Näin valitset sopivan liukuvoiteen – joka tarkoitukseen omansa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokaisen seksiä harrastavan kotoa tulisi löytyä edes jonkinlainen liukuvoide. Olipa kyse sooloseksistä, suihinotosta tai yhdynnästä, antaa liukuvoide yleensä lisänautintoa sessioon. Markkinoilla on saatavilla paljon erityyppisiä liukuvoiteita, joten jokaiselle löytyy varmasti kokeilemalla sopiva.

Vesipohjaisia liukuvoiteita on saatavilla aivan tavallisina, lämmittävinä, viilentävinä, eri makuisina sekä erikseen anaaliseksiin tarkoitettuina. Jotkut vesipohjaiset voiteet haihtuvat iholta varsin nopeasti, mutta peseytyvät huomattavasti paremmin pois niin iholta kuin lakanoistakin.

Erityisesti seksivälineiden kanssa suositellaan käytettävän vesipohjaisia liukasteita – poikkeuksena kuitenkin lasista ja metallista valmistetut seksivälineet, joihin voidaan käyttää myös silikoni- ja öljypohjaista liukastetta, Kaalimato.com opastaa.

Silikoni- ja öljypohjaiset liukuvoiteet jättävät ihon pinnalle kalvon ja ovat näin ollen riittoisempia. Ne soveltuvat täten käsiseksin ja yhdynnän ohella myös vartalon hierontaan. Öljypohjaista liukastetta ei kuitenkaan saa käyttää lateksikondomin kanssa, sillä se voi haurastuttaa kumia.

Vesi-, silikoni- ja öljypohjaisten liukasteiden lisäksi markkinoilta löytyy vesi- ja silikonipohjaisen liukuvoiteen sekoituksia eli hybridiliukuvoiteita. Tänä päivänä myös vegaani- ja luomuliukasteiden valikoima on entistä laajempi ja niitäkin löytyy jo erilaisilla pohjilla. Myös kaupasta saatava kookosöljy sopii makuuhuoneeseen.

– Kun hyvä perusliukuvoide löytyy, voi sitä halutessaan kokeilla myös itse viilentää pienen määrän jääkaapissa tai vaihtoehtoisesti lämmittää kuuman veden alla. Viileän ja lämpimän tuntemukset voivat tuntua todella kiihottavalta intiimialueilla, Kaalimato-yhtiön oma seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vinkkaa.