Muovipillit korvattiin pastalla – nerokas idea toimisi Suomessakin

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet ravintolat ovat hankkiutuneet eroon muovisista pilleistä kuormittaakseen ympäristöä vähemmän. Se ei kuitenkaan ole aina onnistunut toivotulla tavalla, sillä esimerkiksi osaa paperisista pilleistä ei voida kierrättää.

Osa ravintoloista ja baareista on korvannut muoviset pillit kekseliäällä tavalla. Juomien pillien virkaa toimittavat keittämättömät, pitkulaiset ja sisältä ontot pastat.

Pastapilli herätti huomiota Reddit-käyttäjä GranFabion kerrottua lukuisten italialaisten baarien otettua ne käyttöön. Samankaltaiseen ratkaisuun on päädytty Unilad-sivuston mukaan myös muutamissa brittiläisissä ravintoloissa. Niissä pilleinä käytetään Stroodles-pastapillejä, joita kuvaillaan sataprosenttisesti vegaanisiksi ja biohajoaviksi.

 

Here in Italy bars are starting to use pasta as straws to reduce plastic use. Our technology amazes the world another time. from europe