Joker-elokuva rikkoo ennätyksiä – valtava menestys myös Suomessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jo etukäteen kohuttu Joker-elokuva on osoittautunut jättimäiseksi menestykseksi ympäri maailman. Se nousi Yhdysvalloissa kaikkien aikojen eniten rahaa avajaisviikonloppuna tuottaneeksi elokuvaksi, jonka ensi-ilta on ollut lokakuussa.

Aikaisempaa lokakuun ennätystä piteli viime vuonna ensi-illan saanut Venom. Joker tuotti myös avajaisviikonloppuna enemmän rahaa kuin yksikään muu Warner Bros. -yhtiön elokuva tänä vuonna.

Suomen elokuvasäätiön mukaan elokuva on ollut menestys myös Suomessa. Se nousi viikonlopun ylivoimaisesti katsotuimmaksi elokuvaksi 50 000 katsojalla.

Joaquin Phoenin tähdittämän Jokerin pelättiin Yhdysvalloissa jopa lietsovan väkivaltaa, ja joissain teattereissa paikalla olikin poliisivalvonta. Yhtään todellista väkivallantekoa elokuvateattereissa ei ole kuitenkaan tiettävästi tapahtunut.