Psykologi: ”Aikainen joulukoristelu lisää onnellisuutta”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä käyttää koko syksyn joulun valmistelemiseen. He hankkivat lahjoja kuukausia etukäteen ja kaivavat joulukoristeet esiin välittömästi pyhäinpäivän juhlinnan jälkeen. Tämä voi olla mielenterveydelle hyödyksi.

Joulukoristeet saattavat tehdä ihmisen onnelliseksi. Psykologi Steve McKeown kertoo Uniladille, että maailma on täynnä stressiä ja ahdistusta. Joulukoristeet voidaan yhdistää lapsuuden onnellisiin muistoihin, joten ne ovat tavallaan apuna hyvän olon tuottamisessa. Toisin sanoen kodin aikainen koristelu joulua varten kannattaa, jos juhlapyhiin liittyy onnellisia muistoja.

Joulu on yhdessäolon aikaa. Lämmintä tunnelmaa voi ylläpitää joulunaluspäivinä, eikä keskittyä pelkästään viimeisen viikon härdelliin. Kun joulua valmistelee pikkuhiljaa, ei siihen liity stressiä. Puuhastelu voi olla koko perheen yhteistä aikaa.