Seksuaaliterapeutin vinkit: Näin puhut seksistä kumppanin kanssa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Onnellisen parisuhteen kulmakivinä voidaan pitää luottamusta, ymmärrystä ja riittävää läheisyyttä. Jotta pariskunta voi olla kokonaisvaltaisesti tyytyväinen myös seksielämäänsä, olisi heidän opittava kommunikoimaan aihealueesta.

Kumppanisi ei voi lukea ajatuksiasi, joten seksistä on tärkeä puhua ääneen. Kaalimato.com-seksivälinevalmistajan oma seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen neuvoo, kuinka keskustelunavaus onnistuu omassa parisuhteessa.

1. Mieti ensin itse, mitä haluat sanoa kumppanillesi sekä miten ja milloin olisi hyvä hetki. Oikean ajankohdan löytäminen on tärkeää, sillä kumppanin tulisi olla sopivassa mielentilassa keskustelulle. Älä aloita seksikeskustelua ainakaan silloin, kun kumppanisi on todella väsynyt tai stressaantunut.

2. Ota keskustelussa pieniä askelia. Kaikkea ei tarvitse käydä läpi yhdeltä istumalta.

3. Sen sijaan, että pyytäisit kumppaniasi muuttamaan joitakin asioita toiminnassaan, keskity niihin positiivisiin asioihin, joita kumppanisi tekee jo oikein. Aloita kehulla ja kerro, mikä kumppanisi tekemä asia on niin ihanaa, että haluaisit sitä häneltä lisää.

4. Jos puhuminen tuntuu liian haasteelliselta, aloita kirjoittamalla. Keskustelun voi halutessaan aloittaa myös keskustelemisen vaikeudesta. Tällöin keskustelunne saattaa ajautua kuin itsestään niihin asioihin, joista alun perin haluisitkin puhua kumppanillesi.

5. Älä lannistu, jos kumppanisi ei ole heti ensikerralla vastaanottavainen tai ensimmäinen keskustelu ei tuota toivomaasi lopputulosta. Keskustelutaitoja opitaan ajan kanssa ja jokainen keskustelunavaus on askeleen lähempänä parempaa seksielämää.