Haluatko häävieraaksi vain aikuisia? Näin esität pyynnön kohteliaasti

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhä useampi rakastunut suunnittelee aikuisille tarkoitettua hääjuhlaa, jossa lapset jätetään kutsuvieraslistan ulkopuolelle. Tällöin vastaanotto on yleensä intiimi ja cocktal-tyylinen tilaisuus. Hääparin oikeutena on päättää juhlavieraistaan.

Mikäli haluaa ainoastaan täysi-ikäisille tarkoitetun hääjuhlan, tulee asia esittää kohteliaasti ja tyylikkäästi jo kutsukortissa. Helpoin tapa lienee se, että järjestää häät pienelle porukalle ja mainitsee kyseessä olevan pelkästään aikuisille suunnattu juhla. Hääpari ei kuitenkaan saa valita tiettyjä lapsia poikkeusluvalla mukaan, vaan aikuisten juhla on tarkoitettu kokonaan aikuisille. Muiden lasten paikallaolo kiellosta huolimatta voi aiheuttaa närää ja mielipahaa.

Vaarana kuitenkin on, että osa vanhemmista saattaa jäädä pois häistä ainoastaan siksi, että ei pääse tulemaan ilman lapsia paikalle. Yksi vaihtoehto on perustaa hääpaikalle lasten oma tila ja varjobileet. Huoneeseen voi järjestää naposteltavaa, elokuvia, temppuradan ja discon. Paikalle voi palkata lastenhoitajan vahtimaan lapsia samalla, kun aikuiset nauttivat juhlasta hääparin läheisyydessä.