Huumekuskille tuli uni – nukkui keskellä risteystä Hämeenlinnassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Henkilöauto seisoi keskellä risteystä Hämeenlinnan Rengossa tiistaiaamuna. Paikalle soitettiin poliisi. Ilmoituksen mukaan keskellä risteystä olleen henkilöauton ratin takana nukkui mies.

Auto oli kuitenkin siirtynyt läheisen kaupan pihaan poliisien mennessä paikalle. Viranomaiset huomasivat auton lähteneen liikkeelle, joten se pysäytettiin. Kuljettajana oli noin 35-vuotias mies, joka vaikutti päihtyneeltä, mutta hän puhalsi nollatuloksen. Hän ei kuitenkaan ollut selkeästi ajokuntoinen aamuruuhkan keskelle.

Miehen hallusta löytyi murtovälineitä. Lisäksi autosta löytyi anastettua omaisuutta ja huumausaineita. Hän jäi verikokeen jälkeen sairaalaan saamaan hoitoa muihin sairauksiinsa. Auto oli otettu luvatta käyttöön, eikä miehellä ollut ajo-oikeutta. Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena, huumausainerikoksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, moottoriajoneuvon luvattomana käyttönä ja murtovälineen hallussapitona.