Miksi odottaa ensi vuoteen? Tee lupaus paremmasta nyt

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Uudenvuodenlupaukset tehdään vanhan vuoden päätyttyä. Yleensä lupaukset sisältävät päätöksiä liittyen johonkin elämänlaatuun parantavaan asiaan. Kysymys kuuluu: Miksi et tekisi lupausta jo nyt?

Päätösten ja lupausten tekeminen on helppoa, mutta niissä pysyminen on vaikeaa. Siksi kannattaa ottaa hieman etumatkaa vuodenvaihteeseen ja tehdä lupaus paremmasta jo nyt. Asiaa voi harjoitella loppuvuoden ajan, kunnes uudenvuodenaattona lupaa pysyä päätöksessään. Syksy on parasta aikaa uuden aikakauden aloittamiselle.

Vuosi voi tuntua pitkältä ajalta. Jos tekee esimerkiksi päätöksen kasvisruokaan siirtymisestä tai kuntoiluharrastuksen aloittamisesta nyt, on lupaus helpompi pitää aikajanan ollessa vain vuodenvaihteeseen asti. Jos hanke onnistuu, voi lupausta venyttää myös ensi vuoteen. Kukapa ei haluaisi kertoa jo joulupöydässä sukulaisilleen uudesta elämäntyylistä ja kannustaa samalla myös muita tekemään merkittäviä lupauksia?