Poliisilta huolestuttava tieto uhkauksista: ”Seurauksia myös alaikäiselle”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on tapahtunut viime vuosina verrattain vähän kouluissa tapahtuneita väkivaltaisuuksia, mutta viranomaisten mukaan Kuopion taannoisen tragedian jälkeen uhkausten määrä on kääntynyt nopeaan kasvuun. Nyt poliisi muistuttaakin uhkausten seurauksista.

– Aiheettomallakin uhkauksella on seurauksia – myös alaikäiselle. Iso määrä uhkauksista tehdään ajattelemattomuuttaan tai ilkivaltaisesti. Nämä tekijät ovat nousseet esiin esimerkiksi koulu-uhkauksiin liittyvissä tapauksissa. Poliisi haluaa muistuttaa, että uhkauksella on usein kauaskantoiset seuraukset, poliisi kirjoittaa.

– Uhkauksella voi olla rikosoikeudellisia seurauksia tai se voi johtaa lastensuojelullisiin toimenpiteisiin. Jatkossa selvitetään myös mahdollisuutta esimerkiksi selvästi ilkivaltaisen uhkauksen aiheuttamien kulujen laskuttamisesta. Vahingonkorvausvelvollisuus alkaa jo ennen kuin henkilö on rikosoikeudellisessa vastuussa, eli tämä koskee myös alaikäisiä.

Lisäksi tulee ottaa huomioon, että ilkivaltaisesti tehty uhkaus sitoo poliisin ja muiden viranomaisten resurssit väärään paikkaan, jolloin ajattelemattomuuttaan tehty uhkaus voi olla jollekin toiselle ihmiselle hengenvaarallinen ja aiheuttaa isoja vahinkoja.