Nainen joi nestemäistä typpeä ravintolassa – lääkärit joutuivat poistamaan sappirakon

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Floridassa asuva nainen on nostanut oikeustoimet Don Cesar -hotellia vastaan. Stacey Wagers kertoo kärsineensä vakavista elinvammoista juotuaan hotellin ravintolassa nestemäistä typpeä.

Wagers oli juhlistamassa ravintolassa syntymäpäiväänsä ystäviensä kanssa. Hän näki tarjoilijan kaatavan toisen asiakkaan jälkiruokaan nestetyppeä, mikä sai sen savuamaan. Tarjoilija kaatoi ainetta myös juhlijoiden vesilaseihin heidän kehuttua näkyä upeaksi.

Syntymäpäivänsankari joi lasista ja tunsi olonsa samantien huonovointiseksi. Ensiapuun toimitetulta Wagersilta jouduttiin poistamaan leikkauksessa sappirakko ja osia vatsalaukusta. Hänen uskotaan loppuelämänsä ajan ruoansulatusongelmista, uutisoi NBC.

Naisen asianajajan mukaan tarjoilijan ei olisi pitänyt kaataa nestetyppeä lasiin ja antaa asiakkaan juoda siitä. Nestetyppi on hajutonta ja väritöntä ainetta, jonka kiehumispiste on -196 astetta. Sen syöminen ja juominen on hengenvaarallista.