Törkeä ylinopeus Iisalmen keskustassa – nuorten kilpa-ajossa ei ollut mitään järkeä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kuolemaan johtavien liikenneonnettomuuksien suurin syy löytyy ratin takaa. Ajoneuvoja kuljettavien henkilöiden tulee huolehtia oman hengissä pysymisen lisäksi myös muiden liikenteenkäyttäjien turvallisuudesta. Tämä onnistuu parhaiten liikennesääntöjä noudattamalla ja tarkkaavaisuudella.

Tästäkin huolimatta nuoret kuljettajat ajoivat huomattavaa ylinopeutta Iisalmen keskustassa keskiviikkoiltana. Nuoret kuljettajat olivat alustavien tietojen mukaan ryhtyneet kilpa-ajoon hetken mielijohteesta. Alueen nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa.

Poliisi kertoo, että 17-vuotias teinipoika kuljetti henkilöautoa 83 km/h nopeudella, ja kilpailun toisena osapuolena ollut 18-vuotias nainen kuljetti henkilöautoa 93 km/h nopeudella. Poika oli saanut ajo-oikeutensa poikkeusluvalla. Molempia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.