Maailman pisin kaupallinen lento – kesti yli 19 tuntia ilman välilaskua

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Qantas-yhtiö on suorittanut lennon, jonka aikana kokeneimmankin matkustajan takapuoli on saattanut puutua. Yhtiön kone lensi ilman välilaskua yhteensä 19 tunnin ja 16 minuutin ajan.

Maailman tähän saakka pisin lento nousi ilmaan New Yorkista ja laskeutui Australian Sydneyhin sunnuntaina kello 7:43 paikallista aikaa. Kilometrejä matkalle kertyi yli 16 200.

Koneen 50 matkustajaa siirsi kellonsa Sydneyn aikaan noustuaan koneeseen. Kuusi tuntia lähdön jälkeen matkustajille tarjoiltiin korkeahiilihydraattinen ruoka-annos ja valot pimennettiin, tarkoituksena kannustaa heitä nukkumaan. Tällä tavoin aikaerorasitusta pyrittiin vähentämään.

Lennon aikana mitattiin neljän vuoroissa työtään tehneen lentäjän aivokäyriä, melatoniintasoa ja valppautta. Qantas kokeilee ensi kuussa myös Lontoon ja Sydneyn välistä suoraa lentoa. Jos kokeilut todetaan menestyksiksi, suunnittelee yhtiö aloittavansa pitkät lennot vuosina 2022 tai 2023.