Hämeen poliisilaitos: ”Kaikki kahden päivän rattijuopot huumeissa tai lääkkeissä”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Huumekuskien määrä ja osuus rattijuopumuksista on kasvanut usean vuoden ajan. Pelkästään Hämeen alueella on jäänyt viime päivinä kiinni pelkästään huumerattijuoppoja, jotka ovat ajaneet autoa huumausaineiden tai niihiin rinnastettavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Etenkin nuorten osuus huolestuttaa viranomaisia.

Poliisi kertoo, että Hämeen alueella jäi eilisen aikana kiinni kaksi rattijuoppoa, ja kummatkin olivat huumausaineiden vaikutuksen alaisina. Edellisen vuorokauden aikana jäi kiinni viisi huumerattijuoppoa. Lahdessa on tavattu kuljettajia, jotka ovat käyttäneet huumausaineiden pikatestin mukaan amfetamiinia ja kokaiinia. Hämeenlinnassa ja Riihimäellä tavattiin puolestaan kannabista nauttineita huumerattijuoppoja.

Riihimäellä huumeratista palanut miehen huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen myös bentsodiatsepiineille. Lisäksi sunnuntai-iltana Forssassa ajellut nainen oli nauttinut pikatestin mukaan bentsodiatsepiineja ja syyllistyi siten rattijuopumukseen. Useilla huumepäissään autoa ajaneilla ei ollut edes voimassa olevaa ajo-oikeutta.

– Yhtenä kehityssuuntana voi olla, että nuorten nykyinen vähättelevä ja salliva linja päihteisiin liikenteessä näkyy heidän asenteissaan myös vanhemmalla iällä. Jokainen ymmärtää, että vääristynyt asenne vaikuttaa suoraan liikenneturvallisuuteen olipa tien päällä päihtyneenä jalankulkija, pyöräilijä tai autoilija, ylikomisario Jouni Takala, Hämeen poliisilaitoksen liikennesektorin johtaja kirjoitti taannoin Liikenneturvan sivuilla.