Huumekuski sekoili Hämeenlinnassa – ajeli kaksi etsintäkuulutettua kyydissään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin, kuinka Hämeen poliisilaitoksen alueella on tavattu viime päiviä enemmän huumausaineen vaikutuksen alaisena olevia kuljettajia kuin perinteisiä rattijuoppoja. Nyt poliisi on jälleen ottanut kiinni sekavana autoa kuljettaneen miehen Hämeenlinnassa.

Poliisipartio pysäytti henkilöauton Hämeenlinnan Papinniityntiellä tarkistusta varten keskiviikkona puolen yön jälkeen. Autoa kuljetti sekavan oloinen, vuonna 1984 syntynyt mies. Hän puhalsi alkometriin alle rangaistavuuden jääneen tuloksen.

Mies kieltäytyi huumausaineen pikatestistä, minkä vuoksi hänet toimitettiin verikokeeseen. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lisäksi miehen kuljettaman auton kyydissä oli kaksi etsintäkuulutettua henkilöä joiden matka myös jatkui Hämeenlinnan poliisiasemalle.

Huumekuskien määrä ja osuus rattijuopumuksista on kasvanut usean vuoden ajan. Pelkästään Hämeen alueella on jäänyt viime päivinä kiinni useita huumerattijuoppoja, jotka ovat ajaneet autoa huumausaineiden tai niihiin rinnastettavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena.